söndag 17 maj 2009

Kyckling med asiatisk smak

detta laga jessica alldeles själv igår..

1 gul lök (kan uteslutas)
2-3 cm färsk ingefära
1/2 spansk peppar eller 1 röd paprika
1 msk olja
4 kycklingfiléer, à ca 125 g
1 tsk salt
1 krm peppar
1 lime
1 burk kokosmjölk, ca 400 ml
skivad spansk peppar eller 1/2 tärnad röd paprika


Gör så här
1. Skala lök och ingefära. Hacka löken, riv ingefäran och strimla pepparn. Fräs allt försiktigt i olja några minuter.
2. Skär kycklingfiléerna i strimlor och bryn några minuter tillsammans med fräset. Krydda med salt och peppar. Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften ur halva limen. Tillsätt kokosmjölken och lime. Låt koka i ca 5 minuter.
3. Garnera med limeskal och skivad spansk peppar.
4. Servera med risnudlar eller ris.

fast jag gjorde lite ändringar i receptet..
2 krm samba oelek
lite paprika pulver
lite soja
sen hade jag en spansk peppar och en hel paprika i för att få lite mer matigt..
eller mer grejer i såsen
det blev faktiskt gott..

Inga kommentarer: