måndag 27 juli 2009

Cookies

Dem kakorna jag bakat den sista tiden är dessa havrekakor.

Recept:

ingredienser
5,5 dl Havregryn
4 dl Vetemjöl
150 gram Smör eller margarin, rumstempererat
3/4 dl Farinsocker
1/2 dl Socker
1 dl Ljus sirap
2 dl Mörk choklad, grovhackad
3/4 dl Kakao nibs (el. Mörk choklad minst 70% kakao), finhackad
2 tsk Bakpulver
1/4 tsk Salt
3/4 tsk Apelsinskal, riven
1/2 dl Vatten
minst 400 gram Ljus choklad, för doppning

Så här gör du
1. Förvärm ugnen till 200°C . Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, havregryn och salt så att konsistensen blir som brödsmulor. Tillsätt sirap, choklad, nibs, apelsinskal och vatten och blanda samman till en deg.

2. Rulla försiktigt degen till antingen en lång rulle eller flera små (ca 5-7 cm i diameter). Lägg degrullen i kylskåpet i 30 min. Skär sedan degen i 1 cm tjocka skivor och lägg dem sedan på en plåt med bakpapper på.

3. Sätt i kakorna i ugnen och sänk värmen till 175°C . Grädda kakorna i mitten av ugnen i 10-15 min. Ta ut dem och låt dem svalna på plåten.

4. När kakorna har svalnat, smält den ljusa chokladen och doppa undersidan av kakan med hjälp av 2 gafflar. Låt svalna igen.

5. NJUT!

Inga kommentarer: